22.12.06

Ihminen, julmuus on nimesi!

Ihminen on sitten julma. Heti kun pronssi keksittiin, alettiin tehdä miekkoja joilla voi huitoa muita. Samoin jousipyssyä keksittiin käyttää ihmisten tappamiseen. Ihmisillä on kai jokin halu mätkiä muita ihmisiä. Keskiajalla järjestettiin nyrkkeilynäytöksiä markkinoilla ja Japanissa ihmisen listiminen paljain käsin on jalostettu huippuunsa. Jujutsu on edelleen alkuperäistä "budoa" lähin laji. Ja edelleen sillä voi tappaa.

Jotkut taas harrastavat nyrkkeilyä, jossa iskut viedään kosketukseen asti. Eli hakataan vaan toisia. Ranskassa harrastetaan miekkailua. Samassa valtiossa on suosittua ranskalainen nyrkkeily, jossa lyömisen lisäksi potkitaan.

Ei-ammatillisessa mielessä harrastetaan myös boffausta, jonka ideana on hakata toisia pehmustetuilla lyömäaseilla. Panssareista saa yhden lisäelämän ja pelkän raajankin voi menettää. Softaus on taas laji, jossa toisia ammutaan muovikuula-aseilla. Ja läheltä ammuttu laukaus sattuu.

Lisäksi joka päivä lehdissä näkyy pahoinpitelyuutisia ja murhia. Ihmiset vaan hakkaavat ja tappavat toisiaan. Ja silti väestö kasvaa räjähdysmäisesti?

Ei kommentteja: