21.12.06

Tasa-arvo?

Se on sitten huomenna viimeinen koulupäivä ja koululaiset sekä opiskelijat pääsevät joululomille. Minä jään jouluksi kotiin, mutta menen uudeksivuodeksi Lappiin, joten bloggauksessa tulee vähän joulun jälkeen reilun viikon tauko.

Lomista tulikin mieleeni, että tasa-arvon nimissä halutaan, että kaikilla on mahdollisuus viettää lomaa. Tasa-arvoisina ihmisinä kansanedustajat pitävät kolmen viikon joululoman, joka on enemmän kuin lapsilla on koulusta lomaa.

Outous tulee vastaan siinä, että kansanedustajat puhuvat jatkuvasti tasa-arvon puolesta. Silti he nauttivat vähimmilläänkin noin kuuden tuhannen euron kuukausipalkkaa - tekivät he mitään tai eivät. Lisäksi lomaa on varmasti riittämiin: kesäloma on kolme kuukautta, syysloma viikon, joululoma kolme viikkoa, talviloma viikon ja pääsiäisloma viikon. Pikaisen laskutoimituksen mukaan kansanedustajat tekevät töitä suunilleen 170 päivää vuodessa. Tästä äkkiseltään eteenpäin laskettuna kansanedustajien tuntipalkka on n. 53 eurosta ylöspäin.

Lisäksi tulee verottomia kulukorvauksia monta tuhatta kuussa. Ja mitä erityisiä kuluja edustajilla muka on? Mielestäni tasa-arvoa edustaisi se, että kansanedustajat saisivat palkkaa 2400 euroa kuukaudessa. Lomaa olisi vuodessa neljä viikkoa. Tästä vaan tasa-arvoa puuhailemaan.

Ei kommentteja: