19.12.06

Japani-hullutus

Suomessa ovat japanilaiset piirrossarjat eli animet sekä sarjakuvalehdet eli mangat nousseet suureen suosioon etenkin nuorison parissa. Aiheesta on ilmestynyt vuodesta 2005 lähtien lehti nimeltä Anime. Lehti pitää kahdeksan numeron vuosivauhtia. Animessa käsitellään japanilaista populaarikulttuuria, toisin sanoen mangaa, animea, j-poppia, japanilaisia pelejä sekä cosplayaamista.

Niinpä myös minä olen noin vuoden ajan lueskellut erilaisia manga-sarjoja ja katsonut joitain anime-sarjoja. En itseäni ihan anime-faniksi nimittäisi, jos mittapuuna ovat tuttavani, jotka pitävät arkisinkin japani-sälää yllään. Vieläpä julkisilla paikoilla. Näissä sarjakuvissa ja piirrossarjoissa on minua alkanut ihmetyttämään eräs asia.

Lähes jokaisessa anime- tai manga-sarjassa tuntuu olevan vähintään yksi "kaunispoika", vähintään yksi homopari, ja tasan yksi vanha pervo ukko. Japanilaiset taitavat olla erittäin kiintyneitä seksuaalisiin vähemmistöihin. Vielä kummallisempaa on, että japanilaiset julkaisevat pervoja juttuja jopa lastenlehdissä täysin häpeilemättä. Erikoista väkeä.