13.12.06

Ruokaa

Ruoka on hyvää. Se on myös niin arvostettua, että ihmiset menevät jopa ravintoloihin asti syömään. Koska ruoka on arvostettua, eri kulttuurit haluavat kilpailla ruokiensa maussa ja etenkin ruokiensa erikoisuudessa. Mutta joskus erikoisuus menee yli.

Thaimaassa syödään perinneruokana mehiläisen pesäkennoa. Itse asiassa mehiläiset tekevät pesänsä paperista, joten ainakin kuitua pitäisi riittää. Kyllähän se varmaan maistuu hyvältä, kun se on vielä uitettukin hunajassa. Mutta miksi ihmeessä kennossa täytyy olla vielä elävät mehiläisentoukat mukana?

Monissa maissa kananmunien sijasta syödään hanhenmunia. Tavallisesti lintujen munat erotellaan hedelmöityneihin ja hedelmöitymättömiin. Länsimaissa syödään hedelmöitymättömiä munia ja hedelmöityneistä haudotaan lisää lintuja. Joillain Kiinan alueilla taas heitetään hedelmöitymättömät munat pois. Hedelmöityneitä munia haudotaan ensin n. 20 vuorokautta ja tämän jälkeen keitetään. Täkäläiset pitävät puoliksi kehittynyttä hanhenalkiota herkkuna, mutta ulkomaalaisille se ei usein maistu.

Skorpionit ovat tunnetusti myrkyllisiä eläimiä. Itse asiassa skorpionilajeja on noin 1200, joista myrkyllisiä on vain parisenkymmentä. Pohjois-Afrikassa myrkyttömiä skorpioneja syödään kera suklaakuorrutuksen. Paikalliset kehuvat perinneruoassansa olevan paljon kivennäis- ja hivenaineita.

Ei kommentteja: